FULDSPARTLING

 

Skal du male en væg eller opsætte tapet eller filt? Så er det en god ide at fuldspartle først. På den måde bliver malerarbejdet og opsætning meget nemmere, og du opnår et pænere finish. Det kan dog være svært at udføre spartelarbejde, så du ikke får ujævnheder. Dette gælder især, hvis du ikke har de rigtige produkter eller korrekte metoder til at udføre arbejdet.  

Foldagers Malerfirma har lavet mange opgaver indenfor spartelarbejde og fuldspartling og leverer et professionelt og godt resultat. Jeg har ekspertise i fuldspartling og rådgivning inden for spartelopgaver.

Malerrulle eller spartel?

En fuldspartling kan være en krævende opgave, når man forsøger selv. Derfor kan det være nemmere at bruge en malerrulle. Dette kræver dog stadigvæk, at du skal have fat i en spartel for at glatte og udjævne overfladerne. Her kan opstå nogle udfordringer, da man uden den rigtige metode kan risikere et ujævnt og utilfredsstillende resultat.

Når man bruger en rulle istedet for en spartel, skal man huske at fortynde spartelmassen med vand, før man kan rulle den på. Man skal dog stadigvæk være mere opmærksom på at få et ordentlig tykt lag på væggen.

En spartel er god til at komme ud i krogene og kan være nemmere at styre og bedre til at få et jævnt lag af spartelmasse på væggen. Hvilket vil lette slibearbejdet i sidste ende.

Forberedelse

Som ved andre renoveringsopgaver er det en god ide at dække af, og i dette tilfælde klargøre væggene, før man begynder fuldspartling. Afdæk gulvet og lister med afdækningsplast og malertape, så der ikke kommer spartelmasse på fodlister, gulv, øvrige vægge eller loft.

Fjern også ujævnheder, her gammelt tæppet, søm og skruer, før du går i gang med at fuldspartle.

 

Efter spartling

Når du har fuldspartlet din væg, mangler du at slibe for at opnå det bedste resultat. Man kan bruge en slibeklods med sandpapir, korn 100-120, men man kan også brug en elektrisk slibemaskine. Slibemaskinen kan klare større områder, så der spares en masse tid. Af sikkerhedsmæssige årsager er det også vigtigt at have en slibemaskine, der dækker næse og mund, så du ikke får støv i luftvejene.

Fuldspartling er en af mine ekspertise områder, da jeg har fuldspartlet flere vægge, end jeg kan tælle. Jeg ved om nogen, hvor vigtigt det er med et godt fundament, før man påbegynder at male sine vægge eller med opsætning af tapet eller filt. Jeg har gennem årene fuldspartlet for både private og erhverv med stor tilfredshed for mine kunder.

 

Få et uforpligtende tilbud

kontakt mig på tlf: 6160 3597 for et uforpligtende tilbud.

Jeg udfører alle slags maleropgaver. Udover fuldspartling, udfører jeg blandt andet også: