UDENDØRS MALERARBEJDE

Udendørs træværk trænger fra tid til anden til fornyelse og beskyttelse mod vind og vejr.

Men vedligehold af udendørsarealer kan være tidskrævende, og der er flere fejl, som man kan begå når man vil gøre-det-selv.

Jeg udfører alle former for indendørs og udendørs malerarbejde samt opsætning af filt og væv og fuldspartling. Jeg tilbyder professionel vejledning og rådgivning om de rette produkter, oliebehandlinger og farvevalg til din specifikke opgave

 

De rigtige forhold

Der er forskel på indendørs og udendørs malerarbejde. Når du vil male udendørs, er der flere parametre, som du skal være opmærksom på.

 

Varmt vejr og solskin

Når det gælder udendørs malerarbejde er det en dårlig idé at male direkte i solen, da træbeskyttelse og maling tørrer for hurtigt. Dette vil skabe ujævn fordeling af produktet og vil kunne ses når alt er tørret ind. De mest optimale vejrforhold for udendørs malerarbejde er en temperatur på 10 – 25 grader, ingen direkte sol, forholdsvis vindstille, så du undgår støv, der kan sætte sig og efterlade spor i malingen.

Fugtigt træ

Det er vigtigt at tjekke træets fugtighed, før man begynder arbejdet. Fugten i træet må ikke være over 15 procent, da der ellers ikke er de optimale forhold. Giver du træbeskyttelse ovenpå for fugtigt træ vil, træbeskyttelsen lukke fugten inde. Det ender med at træbeskyttelsen inden for kort tid vil løbe af træværket, når fugten skal forlade træet, og du ender med et trist resultat. Hvis du vil tjekke fugten, kan man købe en fugtmåler i det lokale byggemarked.

Forarbejde er vigtigt

Hvis du ikke starter med at rense træværket med enten trærens, grundrens eller malerrens, ender du med at male ovenpå skidt og malerrester. Det vil resultere i, at den nye maling ikke vil sidde fast i særlig lang tid. Det kan også være en fordel at slibe træværket før træbeskyttelse. Husk igen at lade træet tørre efter rensning

 

Husk træbeskyttelse

Gider du ikke at skulle male igen de næste år, skal du starte med at trægrunder eller en anden form for træbeskyttelse, som kan trænge ind i træet og lægge en beskyttende hinde.

Dette trin skal forberede træet, så det tager bedst muligt imod malingen, og for at du opnår det bedste resultat.

Forarbejdet før man går i gang med det udendørs malerarbejde er vigtigt for et godt resultat. Her kan jeg spare dig både tid og penge. Du er velkommen til at kontakte mig på tlf: 6160 3597 for en uforpligtende snak vedrørende maling af udendørs træværk.

Jeg tilbyder også andre maleropgaver i forbindelse med udendørs malerarbejde, herunder maling af stern, gavl og facader.