TAPETSERING

Tapetsering af vægge kan give et rum et helt nyt udtryk

Uanset om det er en enkelt væg, et helt værelse eller hele boligen, du gerne vil have nyt tapet på, kan det pifte et rum op og give nyt liv. Tapet kan fås i alverdens farver og med mange tusind forskellige mønstre, så der er rig mulighed for, at du kan sætte dit helt eget, unikke præg på din bolig.

Sådan sættes tapet op

Inden du går i gang med at tapetsere, er det en god idé at dække eventuelle møbler af med afdækningsplast for at undgå at få tapetklister på møblerne. Tildæk også gulvet rundt langs de vægge, der skal tapetseres.

Forbehandling

Er der tapet på væggen i forvejen, er det en god idé at fjerne det helt for at undgå ujævnheder i den nye tapet. Det gamle tapet kan fjernes med en tapetafdamper. Alle huller skal spartles ud, og ujævnheder skal slibes væk. Vægge der tidligere er malet med limfarve eller kalket vaskes med vand til ikke-afsmittende bund.

Grundbehandling

Hvis den rå væg er porøs, skal den grundes med plastgrunder. Det giver et bedre slutresultat.

Opsætning af tapet
Tapet skal stødes sammen – det betyder, at banerne skal placeres nøjagtigt og helt tæt ved siden af hinanden, men uden at overlappe.
Afriv tapetbanerne i væggens højde + ca. 10 cm. Sørg for at tage hensyn til eventuelle mønstre i tapetet.
Påfør et jævnt lag tapetklister.

Fold enderne af banen sammen mod midten og lad banen trække i ca. 10 min. Jeg anbefaler, at opsætning af tapet startes ved vinduet, og sørg også for, at den første bane bliver sat op i lod. Du kan med fordel hænge en lodsnor ned fra loftet. Det er selvfølgelig også en god idé at kigge i opsætningsvejledningen på tapetrullerne.
Sæt en tapetbane fast på væggen uden at den nederste del er foldet ud. Start med den øverste del, som skubbes op mod loftets kant. Brug en tapetbørste til at duppe tapetet fast med.

Fold derefter den nederste del af banen ud og glat nedad fra midten og ud mod siderne. Ved fodpanelet kan du folde tapetet efter en lang lineal og klippe det overskydende fra. Ved radiatorer og kontakter skal du klippe i tapetet og skære det overskydende væk med en hobbykniv. Vær opmærksom på at skære det helt rette sted.

Det kan være udfordrende at sætte tapet op, og det kan give anledning til mange frustrationer, hvis tapetet sættes op skævt. Hvis man ikke har prøvet det før, kan det også tage rigtig lang tid.

Undgå besværet og få professionel hjælp til opsætning af tapet. kontakt mig på tlf: 6160 3597, så giver jeg et uforpligtende tilbud på din opgave.

Udover tapetsering udfører jeg mange andre slags opgaver, blandt andet: